Om iSiBRUSH

Vad är iSiBRUSH?

iSiBRUSH är ingenting avancerat, magiskt eller något som påstås skapa underverk. Kort och gott är det en enkel barntandborste! En U-formad tandborste för barn tillverkad av livsmedelsklassat silikon och som är formad som själva tandraden, vilket gör att den bara behöver vickas fram och tillbaka för att borsta tänderna, vilket i sin tur gör det väldigt mycket enklare för barnen att klara detta på egen hand. Detta i kombination med iSiBRUSH utseende gör det avsevärt mer motiverande för barn att borsta sina tänder, vilket inte vanligtvis brukar vara en favoritsyssla.

Borstar iSiBRUSH rent överallt?

Eftersom iSiBRUSH är u-formad så är det menat att den ska nå överallt i munnen, även det att den kommer i två olika storlekar. Dock är det viktigt att veta att alla käkar och tandrader är olika, även längden på barnens tänder. med en vanlig tandborste så har man friheten att borsta exakt där man vill, medan iSiBRUSH borstar i en såkallad fast position. Med detta så kan det hända att den kanske inte når ända längst bak eller kanske tandköttskanten. Men detta beror helt på ovanstående aspekter. Därav rekommenderar vi att man med jämna mellanrum, lite då och då borstar med en vanlig tandborste på de ytor som vanligtvis kan vara svåråtkomliga för att säkerställa att alla ytor förblir rena. Med tanke på iSiBRUSH storlek så kan det vara svårt att se när den är placerad i munnen om den faktiskt når ända längst bak. Men i normala fall så är den skapad och formad för att rengöra hela munnen.

Är iSiBRUSH godkänd av tandläkare?

När det kommer till godkännande så har inte tandläkare någon roll eller befogenhet att godkänna tandborstar. Tandborstar "godkänns" inte av någon yrkesgrupp eller instans.

Det finns ingenting med iSiBRUSH som gör att den inte skulle rekommenderas utav tandläkare. Kort och gott så är det en tandborste som bara är formad på ett annat sätt. Gällande materialet så är det ett godkänt material som har ytterst många fördelar och har i alla studier bara fått goda omnämnanden. Det finns även en del mindre studier gällande denna typ av borstar, men inte heller där har det framkommit någon form av kritik. Dock har en del mindre studier påvisat att de elektriska modeller påvisat dåliga resultat. Men hur denna studie utförts och mera detaljer vet vi dock inte. 

Vi har självklart rådfrågat en hel del tandläkare som inte ser något som helst konstigt eller negativt med denna typ av tandborste. även barn som använt dessa, har fått full poäng utan några anmärkningar på deras tandläkarkontroller.

Är man osäker på denna typ av tandborste måste man även komma ihåg, och som en tandläkare sa: Att det är alla gånger bättre att barnet faktiskt borstar sina tänder, även om det är slarvigt, än inte alls. Med detta menar vi på att många föräldrar har problemet att de inte får sina barn att borsta sina tänder överhuvudtaget, kanske lite då och då. Kan man då få ens barn att faktiskt borsta sina tänder med något man är "tveksam" till, så är det trots allt mycket bättre än att inte borsta alls.

För att summera det hela så är iSiBRUSH en "godkänd" barntandborste i de avseenden den nu kan bli "godkänt", och finns inga invändningar från de tandläkare vi varit i kontakt med eller som våra användare har varit i kontakt med.

Kan barnen borsta tänderna själv med iSiBRUSH?

Visst kan de det. iSiBRUSH är skapad just för att det ska vara enkelt, så pass enkelt att barnen ska kunna borsta sina tänder själva. Dock är det viktigt att komma ihåg att du som förälder alltid är ansvarig och bör alltid närvara, framför allt när det gäller små barn. Det viktigaste när det gäller små barn är att de inte ska svälja tandkräm (som inte är rekommenderat), därför ska du som förälder se till att de spottar ut tandkräm/lödder under borstningens gång, och inte svälja den. Detta kan till en början behöva tränas in, eftersom man med en iSiBRUSH borstar sina tänder med en stängd mun, så kan det kanske hända att barnen glömmer att spotta ut tandkrämen, tillskillnad om man skulle borsta sina tänder med en öppen mun.

Hur mycket tandkräm ska man använda?

Mängden tandkräm på en u_formad barntandborste ska vara lika mycket som på en vanlig barntandborste, dvs ungefär storleken av en lillfingernagel eller ärta. Fördela denna lilla mängd längs med skenan på båda sidor. Dvs ytterst små klickar fördelat på text kant, mitten, kant på båda sidor.

Hur länge ska man borsta tänderna med en iSiBRUSH?

Cirka en minut är lagom! Men en vanlig tandborste rekommenderas det att man borstar sina tänder i två minuter. Men eftersom en u-formad tandborste borstar alla tänder samtidigt så räcker det med en minut.

Hur använder man en iSiBRUSH?

1. Fördela en liten mängd tandkräm fördelat på hela skenan. Samma mängd tandkräm som du använder på en vanlig barntandborste. Förslagsvis så tiöösätter du en ytterst liten mängd på ena kanten, i mitten och den andra kanten, och gör samma sak på andra sidan av skenan.

2. Se till att barnet biter ihop med tänderna lagom hårt i mitten av skenan. Inte för hårt så att skenan inte går att röra och inte för löst så att den inte gör rent. Detta kan vara bra att testa sig fram till innan och utan tandkräm, så att barnet får in tekniken, vilket brukar gå ganska snabbt så fort de förstår konceptet.

3. Vicka tandborsten fram och tillbaka, vänster till höger i cirka en minuts tid. se till att barnet spottar ut löddret med jämna mellanrum, då de har en tendens att svälja det utan att tänka på det. Små munnar fylls ganska snabbt, vilket betyder att de kan behöva spotta ut lödder några gånger under tandborstningens gång. Framför allt om ni haft mer tandkräm på skenan.

Ett tips är även att använda ett timglas!

4. Skölj ur munnen och skölj av tandborsten. Sen var det klart!

 

Ett tips för att underlätta tandborstningen ytterligare är att använda ett timglas. detta har visat sig vara väldigt effektivt för att motivera barnen att borsta sina tänder. Förklara att de är klara när sanden runnit ut. Du kan även säga att det är en tävling och att om barnet hunnit borsta sina tänder innan sanden runnit ut så har de vunnit! Sist men inte minst så kan ni ha ett varsitt timglas, en på en minut till barnet och en på två minuter för dig. Förklara då att det är en tävling och dens timglas som runnit ut först vinner. Barnet kommer då att öka takten med borsten, precis som att det vore en löptävling. och självklart kommer barnet vinna varje gång som har ett snabbare timglas:)

Timglas får du gratis när du handlar tre produkter här på iSiBRUSH eller så går de även att köpa separat.