Användning av iSiBRUSH

Hur använder man en iSiBRUSH?

1. Fördela en liten mängd tandkräm fördelat på hela skenan. Samma mängd tandkräm som du använder på en vanlig barntandborste. Förslagsvis så tiöösätter du en ytterst liten mängd på ena kanten, i mitten och den andra kanten, och gör samma sak på andra sidan av skenan.

2. Se till att barnet biter ihop med tänderna lagom hårt i mitten av skenan. Inte för hårt så att skenan inte går att röra och inte för löst så att den inte gör rent. Detta kan vara bra att testa sig fram till innan och utan tandkräm, så att barnet får in tekniken, vilket brukar gå ganska snabbt så fort de förstår konceptet.

3. Vicka tandborsten fram och tillbaka, vänster till höger i cirka en minuts tid. se till att barnet spottar ut löddret med jämna mellanrum, då de har en tendens att svälja det utan att tänka på det. Små munnar fylls ganska snabbt, vilket betyder att de kan behöva spotta ut lödder några gånger under tandborstningens gång. Framför allt om ni haft mer tandkräm på skenan.

Ett tips är även att använda ett timglas!

4. Skölj ur munnen och skölj av tandborsten. Sen var det klart!

5. vi rekommenderar att du med jämna mellanrum använder en vanlig tandborste för att säkerställa att ni nått alla ytor och vrår som tex längst bak i munnen eller tandköttskanter osv. Detta eftersom alla munnar och tänder är olika formade och även svårt att se om det nått ända längst in eller inte.

 

Ett tips för att underlätta tandborstningen ytterligare är att använda ett timglas. detta har visat sig vara väldigt effektivt för att motivera barnen att borsta sina tänder. Förklara att de är klara när sanden runnit ut. Du kan även säga att det är en tävling och att om barnet hunnit borsta sina tänder innan sanden runnit ut så har de vunnit! Sist men inte minst så kan ni ha ett varsitt timglas, en på en minut till barnet och en på två minuter för dig. Förklara då att det är en tävling och dens timglas som runnit ut först vinner. Barnet kommer då att öka takten med borsten, precis som att det vore en löptävling. och självklart kommer barnet vinna varje gång som har ett snabbare timglas:)

Timglas får du gratis när du handlar tre produkter här på iSiBRUSH eller så går de även att köpa separat.