Användarmanual Tandblekning

Användarinstruktioner Tandblekning

1. Skölj munskenan och din mun innan användning.

2. Titta på färgen på dina tänder och jämför dessa med färgerna på det medföljande tandkortet.

3. Vrid på geltuben tills det kommer ut gel på tubens borstar.

4. Fördela gelen jämnt på yttersidan av dina tänder, både uppe och nere.

Applicera inte för mycket gel på dina tänder. mer gel kommer inte att skapa ett bättre resultat. Vid varje behandling, använd cirka 0,5-0,7 ml. Försök att undvik att applicera gelen direkt på tandköttet eller på insidan av dina läppar. Det kan skapa en brännande känsla, men är absolut inget att oroa sig över och det kommer att avta. 

5. Se till att maskinen laddats innan användning eller koppla ihop den med telefonen för strömförsörjning. Sätt munskennan i munnen och bit ihop.

6. Starta maskinen genom att trycka på knappen så att maskinen/skenan lyser. Ta ett djupt andetag och svälj innan för att försöka minimera på salivproduktionen i munnen, då överdriven salivmängd kommer att spä ut gelens koncentration.

7. Maskinen kommer att stängas av efter 16 minuter, vilket syns då ljuset släcks. Behandlingen är då klar.

8. Skölj ur din mun och skölj av själva munskenan som du haft i munnen.

9. Jämför dina tänder ytterligare en gång med det medföljande tandkortet för att se hur många steg av förbättring som skett.

10. Undvik att äta eller dricka något inom 30 minuter. Vatten går dock bra.

 

 

Tips och råd

1. Innan användning så ska munnen sköljas ur. vi rekommenderar att försöker få bort så mycket vatten som möjligt från dina tänder innan gelen stryks på för att uppnå bäst resultat.

2. Av samma anledning som ovan så rekommenderar vi även att du inte har en större mängd saliv i munnen innan du stryker på gelen eller medan du bleker dina tänder, då gelen kan spädas ut med saliven och därmed få mindre effekt.

3. Alla kroppar är olika och kan därmed reagera olika. Det är inte vanligt men en del kan känna en lätt ömhet eller brännande känsla efter att ha applicerat gelen. detta är inget farligt och är normalt. För majoriteten så försvinner denna känsla efter ett kort tag.  Vill du trots allt lindra så kan du försöka svalka det med någon form av lindrande balsam eller liknande. Om obehaget är kraftigt så bör du överväga att minska användandet eller sluta helt och hållet.

4. Undvik att hälla gel direkt på tandköttet. Torka bort överflödet.

5. Om du spiller gel på hud eller kläder så rekommenderar vi att du torkar bort det direkt.

6. Se till att locket alltid sitter på gelen när den inte används för att för att inte förstöra dess karaktär och effekt.

7. Förvara utom räckhåll för barn!

 

Rekommenderas inte för följande.

1. Alla former av "icke riktiga tänder".

2. Tänder som missfärgats av skada/sjukdom/organstruktur eller mediciner.

3. Tänder som missfärgats hårt av Tetracycline (antibiotika) eller hårt skadade/förfallna tänder.

4. Tänder med skadad emalj, ansträngda eller skadade tänder.

5. Barn under 16 år och gravida kvinnor.