Regnbågssmoothie med jordgubbar, blåbär och mango

Matlagning är inte bara en aktivitet; det är en upptäcktsresa, särskilt för våra små äventyrare. Precis som vi diskuterade i vår tidigare artikel om att introducera barn till en värld av smakäventyr, är det dags att dyka djupt in i ett recept som kommer att föra med sig glädje och nyfikenhet till ditt kök!

Ingredienser:

- 1 mogen mango, skalad och tärnad
- 1 handfull färska jordgubbar, tvättade och halverade
- 1 handfull färska blåbär
- 200 ml yoghurt eller valfri växtbaserad mjölk (t.ex. mandelmjölk)
- En nypa honung eller agavesirap (valfritt för extra sötma)
- Isbitar (valfritt)

Instruktioner:


1. Förbered frukten: Börja med att engagera dina små hjälpredare genom att låta dem hjälpa till att tärna mango och halvera jordgubbarna. Som vi nämnde tidigare, är köket en plats för lärande. Låt barnen räkna bären eller prata om de vackra färgerna på frukten.


2. Mixa jordgubbar: Lägg jordgubbarna i mixern tillsammans med hälften av yoghurten eller mjölken. Mixa tills det är slätt. Häll upp i glas, men fyll endast hälften.

3. Mixa blåbär: Utan att tvätta mixern, tillsätt nu blåbären och lite mer yoghurt eller mjölk. Mixa och häll försiktigt ovanpå jordgubbslagret i glaset.

4. Mixa mango: Slutligen, mixa mangon med den resterande yoghurten eller mjölken, tillsätt honung eller agavesirap om du vill ha det sötare. Häll mango-mixen ovanpå blåbärslagret.

5. Servera med glädje! Servera smoothien med en färgglad sugrör och njut av era skapelser tillsammans. Medan ni njuter, kan ni prata om de olika lager av färger och smaker. Vilket lager gillade ditt barn mest?

Slutsats

Denna regnbågssmoothie är inte bara en fröjd för ögat, utan den är också ett utmärkt sätt att uppmuntra ditt barn att prova olika smaker och frukter. Som vi diskuterade i vår artikel om "Matglädje för Små Äventyrare", handlar matlagning inte bara om att äta; det handlar om att utforska, upptäcka och njuta av resan tillsammans!

Gör denna smoothie till en del av era matäventyr och fortsätt att utforska den spännande världen av smaker tillsammans med dina små!