Frågor & Svar

Här hittar du frågor och svar på de vanligaste förekommande frågorna. Om du inte hittar ditt svar eller fråga här så är du mer än välkommen att kontakta oss på Info@isibrush.com

iSiBRUSH

En vanlig missuppfattning är att tandläkare godkänner tandborstar, men så är inte fallet då det inte har den befogenheten eller den rollen. Däremot finns det en hel del artiklar som man kan finna på nätet där det görs uttalanden om U-formade tandborstar. Men även uttalanden av tandläkare direkt till iSiBRUSH-kunder. Sammanfattningsvis kan man säga att det finns absolut inga tecken på att en U-formad barntandborste skulle vara sämre på något sätt jämförelsevis mot en vanlig tandborste. Vidare så menar man på att det alla gånger är bättre att ett barn faktiskt borstar sina tänder 2 gånger om dagen med en iSiBRUSH, än att slarva med borstningen med en vanlig tandborste. Tandläkare har fått frågan från klienter och fått svaret att det inte finns några tecken på att den inte skulle vara minst likvärdig. Däremot finns det blandade åsikter om de elektriska U-formade tandborstarna, vilket enligt i alla fall en mindre genomgång påvisat dåligt resultat. Dock kan inte vi ta ställning till det påvisade resultatet då vi inte kan styrka pålitligheten och då det inte är en produkt som vi har i vårt sortiment. 

Svaret på det är ja! De flesta tänker nog att en tandborste måste bestå av hårda borstar som skrapar eller river bort smutsen. Men så är inte fallet. Silikon har visat sig vara väldigt effektivt vid tandborstning och är dessutom väldigt skonsam mot både tänder och tandkött, vilket också är extra bra för de allra minsta barnen. Detta finns väldigt mycket artiklar som går att läsa om. Utöver det så är silikonet ett väldigt tåligt material som slits mindre. Det tål hg kyla och värme. Kan kokas och samlar inte på sig lika mycket bakterier som en vanlig tandborste. Så man kan med lätthet säga att silikonet bara har positiva fördelar. 

I det stora hela så är det bara att vicka fram och tillbaka. Men det viktigaste försatt det ska bli så bra som möjligt är att få in tekniken. Vilket innebär att barnet biter lagom hårt. Inte för hårt och inte för löst, men så pass att det blir motstånd men ändå går att vicka. Och lite beroende på tändernas utformning så kan man testa att vinkla lite uppåt eller nedåt för att nå lite längre åt en viss riktning. Det kan för vissa ta ett litet tag innan barnet får in vanan, beroende på dess ålder, men kommer till sist. 1. Fördela tandkräm på borsthuvudet. Använd samma mängd som du gör på en vanlig tandborste men fördela den utspritt på borsthuvudet. Förslagsvis på 6 punster. Vänster, mitten och höger på båda sidor. 2.Borsta genom att vicka fram och tillbaka. 3. Se till att tandkräm spottas ut och inte sväljs under borstningen. 4.Skölj av din Isibrush och ev skölj ur barnets mun om ni så brukar. 5. Klart. Glöm inte att det vid all tandborstning rekommenderas att en vuxen har översikt under hela processen när det gäller borstning av barns tänder. 

Med en vanlig tandborste rekommenderar man två minuters tandborstning. Med en Isibrush rekommenderar vi minst en minut, då den täcker majoriteten av tänder på en och samma gång.

Själv huvudet på iSiBRUSH barntandborste består av livsmedelsklassat silikon som du kan läsa mer om här .

Munhälsa

Så fort första tandem kommer fram så är det dags att börja borsta barnets tänder.

Fluor är ett grundämne som finns i olika föreningar i vattnet, luften och i vissa livsmedel, som te och fisk. I tandkräm finns fluor i saltform, fluorid.

i Sverige rekommenderas att borsta tänderna med tandkräm som innehåller fluor, både som barn och vuxen då det stärker emaljen och skyddar mot karies. Mängden flour som finns i den mängd tandkräm som används vid tandborstning anses som helt ofarligt. Dock kan stora mängder flour vara skadligt, vilket tex skulle kunna förekomma om barnet sväljer en stor mängd tandkräm, exempelvis en tub. I dessa fall ska du kontakta sjukvården.

Blöder det i tandköttet när du borstar ditt barns tänder kan det vara tecken på att tandköttet är inflammerat. Tandköttsinflammation beror på att bakterier fastnar på tänderna och bildar beläggningar, så kallat plack.

Emaljen är tunnare på barns tänder och därdör får de lättare ilningar, till exempel av att äta glass eller dricka kallt. Ilningar kan också bero på att tänderna borstats för hårt så att tandhalsarna blottas. Ibland kan även ilningar betyda att det är hål i en tand.