Spørgsmål & Svar
Här hittar du frågor och svar på de vanligaste förekommande frågorna. Om du inte hittar ditt svar eller fråga här så är du mer än välkommen att kontakta oss på Info@isibrush.com
iSiBRUSH
En almindelig misforståelse er, at tandlæger godkender tandbørster, men det er ikke tilfældet, da de ikke har denne myndighed eller rolle. Der er dog mange artikler, som du kan finde på nettet, hvor der står noget om U-formede tandbørster. Men også udtalelser fra tandlæger direkte til iSiBRUSH-kunder. Afslutningsvis kan det konkluderes, at der absolut ikke er noget bevis for, at en U-formet børnetandbørste til børn på nogen måde er ringere end en almindelig tandbørste. Desuden hævdes det, at det altid er bedre for et barn at børste tænder to gange om dagen med en iSiBRUSH end at spare på børstningen med en almindelig tandbørste. Tandlæger er blevet spurgt af klienter og har fået at vide, at der ikke er noget bevis for, at det ikke er mindst ligeværdigt. Der er dog delte meninger om de elektriske U-formede tandbørster, som i hvert fald i en lille undersøgelse har vist sig at have dårlige resultater. Vi kan dog ikke tage stilling til den påviste ydeevne, da vi ikke kan dokumentere dens pålidelighed, og da det ikke er et produkt, som vi har i vores sortiment.
Svaret på det är ja! De flesta tänker nog att en tandborste måste bestå av hårda borstar som skrapar eller river bort smutsen. Men så är inte fallet. Silikon har visat sig vara väldigt effektivt vid tandborstning och är dessutom väldigt skonsam mot både tänder och tandkött, vilket också är extra bra för de allra minsta barnen. Detta finns väldigt mycket artiklar som går att läsa om. Utöver det så är silikonet ett väldigt tåligt material som slits mindre. Det tål hg kyla och värme. Kan kokas och samlar inte på sig lika mycket bakterier som en vanlig tandborste. Så man kan med lätthet säga att silikonet bara har positiva fördelar.
I det stora hela så är det bara att vicka fram och tillbaka. Men det viktigaste försatt det ska bli så bra som möjligt är att få in tekniken. Vilket innebär att barnet biter lagom hårt. Inte för hårt och inte för löst, men så pass att det blir motstånd men ändå går att vicka. Och lite beroende på tändernas utformning så kan man testa att vinkla lite uppåt eller nedåt för att nå lite längre åt en viss riktning. Det kan för vissa ta ett litet tag innan barnet får in vanan, beroende på dess ålder, men kommer till sist. 1. Fördela tandkräm på borsthuvudet. Använd samma mängd som du gör på en vanlig tandborste men fördela den utspritt på borsthuvudet. Förslagsvis på 6 punster. Vänster, mitten och höger på båda sidor. 2.Borsta genom att vicka fram och tillbaka. 3. Se till att tandkräm spottas ut och inte sväljs under borstningen. 4.Skölj av din Isibrush och ev skölj ur barnets mun om ni så brukar. 5. Klart. Glöm inte att det vid all tandborstning rekommenderas att en vuxen har översikt under hela processen när det gäller borstning av barns tänder.
Med en almindelig tandbørste anbefales det at børste i to minutter. Med en Isibrush anbefaler vi mindst et minut, da den dækker de fleste tænder på én gang.
Själv huvudet på iSiBRUSH barntandborste består av livsmedelsklassat silikon som du kan läsa mer om här .
Mundsundhed
Så snart den første tand vokser frem, er det tid til at begynde at børste barnets tænder.
Fluor er et grundstof, der findes i forskellige forbindelser i vand, luft og i visse fødevarer, såsom te og fisk. Tandpasta indeholder fluor i saltform, fluorid.
I Sverige anbefales det at børste tænder med tandpasta, der indeholder fluor, både som barn og voksen, da det styrker emaljen og beskytter mod caries. Mængden af flour, der er indeholdt i den mængde tandpasta, der bruges til tandbørstning, anses for at være fuldstændig harmløs. Store mængder flour kan dog være skadeligt, hvilket for eksempel kan opstå, hvis barnet sluger en stor mængde tandpasta, såsom en tube. I disse tilfælde skal du kontakte din læge.
Hvis det tandkødet bløder, når du børster dit barns tænder, kan det være et tegn på, at tandkødet er betændt. Tandkødsbetændelse skyldes, at bakterier sætter sig fast på tænderne og danner belægninger, som kaldes plak.
Emaljen er tyndere på børns tænder og derfor får de lettere isninger, f.eks. af at spise is eller drikke noget koldt. Isninger kan også skyldes, at tænderne er børstet for hårdt, så tandkødet bliver blottet. Nogle gange kan endda isninger endda betyde, at der er hul i en tand.